Allt du behöver för en lyckad bilsemester

Att bilsemestra är ett av de bästa sätten att uppleva detta avlånga land på. Med hjälp av en bil kan man hinna se mycket under en dag. Det är något som passar de allra flesta, speciellt barnfamiljer. Är du sugen på en riktig svensk bilsemester? Här är allt du behöver tänka på för att verkligen lyckas med din bilsemester.

Välj rätt bil

Det kanske låter ganska självklart, men valet av bil är enormt viktigt om man vill lyckas med sin bilsemester. Vissa bilar lämpar sig bättre till bilsemestrar än andra. Om man ska köra långa sträckor är komforten och ergonomin det allra viktigaste. Bekväma och justerbara säten och luftkonditionering är något av det allra viktigaste.

Om man har en gammal och utsliten bil, kan det vara smartast att byta ut den mot en ny innan man börjar planera sin nästa bilsemester. Om du vill läsa om hur du kan få råd med din drömbil kan du klicka här.

Att hyra en bil till bilsemestern är ett annat bra alternativ. Det är något som många väljer att göra, speciellt om de ska besöka till exempel Öland eller Gotland. Då behöver man inte ta med sig sin egen bil på färjan. En annan fördel med att hyra sin bil är att man kan välja vilken utrustning den ska ha. Man kan alltså specialanpassa sin bil med precis det man behöver för sin bilsemester.

avslappnad-bilresa

Packa smart

Ska man ge sig iväg på en riktig bilsemester måste man såklart packa för det också. Packa det allra nödvändigaste. Ta inte med dig sådant som tar mycket plats eller bara kommer att vara i vägen för dig. Ta gärna med dig en kylbag som du kan förvara mat och dryck i under resan. På tal om mat och dryck kan det vara smart att ha med sig något att äta eller dricka efter vägen. Man behöver inte packa all den mat och dryck man behöver för hela sin resa, men det kan vara trevligt att ha något med sig.

Tänk även på hur du packar dina saker. Sakerna ska inte kunna glida runt. De ska ligga säkert på sin plats. De tyngsta sakerna ska ligga i botten och i mitten av bagageutrymmet. Väskor eller andra större och tyngre saker ska packas liggandes. Om de står upp under färd finns det en risk för att de välter. Undvik att ha saker liggandes löst i bilen. Försök att packa allt så att det inte kan flyga runt i bilen om du skulle behöva bromsa kraftigt.

Kontrollera bilen innan avfärd

Se till att allt är som det ska innan avfärd. Kontrollera bilens lampor, däck, oljenivå och bränslenivå. Då slipper du tråkiga överraskningar under färden.

Planera resan i förväg

Planera alltid din resa lite i förväg. Då kommer själva resan att bli mindre stressig. Planera dina stopp och välj vilken rutt du ska köra. Kolla gärna på en karta eller på Google Maps för att se vilken väg som är bäst att köra. Gå inte bara efter den kortaste vägen. Den är nämligen inte nödvändigtvis den snabbaste. Ibland kan det vara bättre att ta en annan, mindre trafikerad väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.