De bästa nöjesparkerna i Sverige

Älskar du spänning? Kan du inte få nog av adrenalinkickar? Då ska du se till att besöka någon av Sveriges många nöjesparker. Det finns en upplevelsespark som passar alla smaker, oavsett om man är en adrenalinjunkie eller om man föredrar lite lugnare attraktioner. Här är en lista över de svenska nöjesparker du bara måste besöka.

Liseberg

Liseberg är en av Sveriges största och mest kända nöjesparker. I denna äventyrsfyllda park hittar du några av de snabbaste, högsta och kraftfullaste åken i landet. Välj mellan många olika karuseller, bergochdalbanor, gungor och andra typer av attraktioner. Det finns attraktioner för alla, från de allra minsta till de allra modigaste.

Liseberg upplevs bäst under en heldag. Då får du så mycket ut av ditt åkband eller dina biljetter som möjligt. Du hinner även se och uppleva mer om du spenderar hela dagen i parken. Liseberg är så mycket mer än bara åken. I denna park kan du äta gott på någon av de olika restaurangerna eller serveringarna, spela roliga spel och se de fantasifulla dekorationerna.

Gröna Lund 

Gröna Lund, eller ”Grönan” som många väljer att kalla den, är en nöjespark belägen mitt i Stockholm. Även denna park har mycket att erbjuda när det kommer till just åkturer, spel och serveringar. Utöver detta kan du även uppleva spelningar och konserter. Många stora artister och band spelar i Gröna Lund varje år. Kanske gör även dina favoritartister det?

Om du besöker Stockholm är Gröna Lund verkligen ett måste. Denna park passar både barn och vuxna, vilket gör den till en riktigt bra familjepark.

Skara Sommarland

Skara Sommarland är den största vattenparken i Skandinavien. Denna park är extremt populär om sommaren, vilket är fullt förståeligt. Skara Sommarland är ju ändå mest känt för sina otroliga vattenrutschkanor och andra vattenattraktioner. Parken är som bäst under en het sommardag. Om du har vägarna förbi Skara om sommaren bör du packa med dig badkläderna och göra ett besök i denna fantastiska park.

Skara Sommarland har inte bara vattenattraktioner. Den har även andra typer av attraktioner, om man föredrar en torrare nöjesupplevelse.


Furuviksparken

Furuviksparken är en kombinerad djur- och nöjespark belägen ca en mil öster om Gävle. Denna park passar perfekt för dig som älskar både fartfyllda åk och djur av alla dess slag. Precis som alla de andra parkerna på denna lista är detta en perfekt familjepark.

När du har åkt färdigt i attraktionerna kan du alltid varva ner genom att titta på de olika djuren i djurparksdelen av parken. Furuviksparken är känd för sin primatforskning. I denna park studerar man nämligen hur människoapor uppfattar omvärlden. Lär dig mer om detta och mycket mer i Furuviksparkens djurparksavdelning.

 

Kneippbyn Resort Visby

Många som reser till Gotland väljer att bo på Kneippbyn Resort Visby. Kneippbyn är en camping, men den är också ett kombinerat sommar- och vattenland. I nöjesparken kan du åka bergochdalbana, hoppa på trampoliner eller köra radiobilar. I denna del av parken kan du även kika närmare på Villa Villekulla från filminspelningarna av Pippi Långstrump. I vattenlandet finns vattenrutschkanor och andra härliga vattenattraktioner för den som känner sig sugen på ett svalkande dopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.