Den bästa vandringsutrustningen

Att vandra i den svenska naturen är verkligen en fantastisk upplevelse. Med den rätta utrustningen blir vandringarna så mycket bättre. Vet du inte vad man ska ha med sig på vandringen? Här är de bästa packningstipsen för dig som vill börja vandra mer i Sveriges vackra natur.

Kläder för alla väder

Det som kommer högst upp på listan är rätt kläder. Se alltid till att ta på dig kläder som passar vädret och klimatet som du ska vandra i. Om det är kallt och blåsigt är det bra att ta på sig ordentligt med kläder, gärna i flera lager. Då är ett bra underställ att rekommendera. Om du ska vandra i lite varmare temperaturer behöver du inte ha lika många lager på dig. Det kan dock vara bra att ha på sig ett par tunna lager, ifall det skulle börja blåsa eller regna. Då kan du lätt ta av eller på något av lagren under vägen om det skulle behövas.

Välj skor eller kängor som klarar av lite tuffare terräng och väder. Du vill ju inte gå hål i dina skor. Du vill heller inte gå runt med fuktiga fötter hela vägen. Om du inte har riktiga vandringsstövlar eller kängor bör du verkligen investera i det. Du kommer inte att ångra dig.

Kartor och kompass 

Om du ska vandra i okända trakter är det alltid bra att ha med sig kartor och en kompass. Det är ju inte alltid man kan förlita sig på mobilens GPS. På vissa platser i landet finns det ingen mottagning alls. Då kan du glömma att använda din GPS eller att läsa om Bitcoin Pro på nätet. Därför är det viktigt att ha med sig någon form av navigationsutrustning som kan hjälpa dig att hitta tillbaka om du skulle gå vilse.

vandringsskor

Mat och vatten

Packa med lite mat och vatten, speciellt om du har tänkt att vandra en längre sträcka. Vatten är verkligen viktigt, oavsett väder. Om det är varmt och soligt kommer du att behöva packa med dig extra vatten. Självklart kan man inte ha med sig hur mycket proviant eller vatten som helst, men se till att du har med dig något på din vandring.


Ska du vandra i flera dagar? 

Om du ska vandra i flera dagar kommer det självklart att krävas lite mer packning. Först och främst behöver du något att sova på eller i. Ett tält med liggunderlag kommer man riktigt långt med.

 

Om du har tänkt att laga mat under din vandring kommer du att behöva ett stormkök samt bränsle till detta. Räkna ut hur mycket mat och vatten du kommer att behöva. Packa gärna lite mer än du räknar med att använda, speciellt när det kommer till vatten. Du ska dock inte packa så mycket att du inte kan bära din packning.

Packa med lite hygienartiklar så att du kan hålla dig fräsch under din vandring. Om det är soligt och varmt är solkräm och hudkräm alltid bra att ha med sig. Myggmedel kan också vara användbart. En eller ett par rullar med toalettpapper är också bra att ha med i ryggsäcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.