Få mer för pengarna under Sverigesemestern

Man behöver inte resa till Medelhavet eller till Alperna för att få en riktigt bra semester. En semester i Sverige är minst lika bra, om inte bättre! Det finns så mycket att upptäcka och uppleva i det långa landet Sverige. Men vart ska man egentligen börja någonstans? Vad kan man göra för att få så mycket ut av sin resa som möjligt? Här får du tips på hur du kan få råd med mer under din semester i Sverige.

Samla och spara pengar innan resan

Detta kanske inte är så mycket av ett tips som hjälper dig att få mer för dina pengar under själva resan, men det kan hjälpa dig att få mer pengar i god tid innan resan. Försök att samla och spara ihop så mycket du kan innan du åker iväg. Det är bäst att räkna med lite mer pengar än det man tror att man kommer att använda. Det är skönt att inte behöva oroa sig för ekonomiska problem mitt under resans gång.

Något man kan göra för att få lite extra pengar i kassan innan avfärd är att investera i något. Det kan vara till exempel aktier. Det skulle även kunna vara kryptovaluta som Bitcoin eller liknande. Visste du att du kan ta hjälp av en kryptorobot för att köpa och sälja kryptovaluta? Om du vill veta mer om det kan du läsa en recension här: https://finanso.se/bitcoin-supersplit/

Samla och spara pengar

Bo smart

Boka ett så ekonomiskt boende som möjligt. Tänk på vad du behöver och inte behöver? Vad kan du tänkas att nöja dig med när det kommer till boendet? Kan du leva utan ett eget badrum? Är det ok att det inte finns någon TV på rummet? Ju färre extrafunktioner desto billigare blir det. Du kan till exempel välja att bo på ett vandrarhem istället på ett faktiskt hotell. Tälta istället för att boka en stuga. Man kan spara otroligt mycket pengar på just boendet. 

Spara pengar på mat

Det kan vara svårt att inte äta ute när man är på resande fot. I vissa fall har man inte speciellt många andra valmöjligheter. Då gäller det bara att välja det billigaste alternativet. Undvik att äta på de allra finaste restaurangerna.

Om du har möjlighet att laga din egen mat så gör alltid det i första hand. Kolla efter matlagningsmöjligheter när du bokar boende, så att du vet om du kommer att kunna laga din egen mat under din vistelse. Att laga sin egen mat är verkligen mycket billigare än att äta ute. Det är på det sättet du kan spara riktigt mycket pengar. Du kan sedan använda de sparade pengarna på något annat kul, som till exempel ett extra museibesök eller en konsertbiljett. 

Spara pengar på boende

Använd dig av erbjudanden

Använd dig gärna av erbjudanden och rabatter om du kan. Ibland dimper det ner rabattkuponger eller erbjudanden i brevlådan. Ibland hittar man dem själv på nätet. Det finns erbjudanden överallt. Utnyttja dem så fort du får chansen, eller spara dem till ett bättre tillfälle. Ibland kan man få rabatt på hela resor eller på hotellbokningar. Så håll ögonen öppna efter erbjudanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.