Fördelar med att gå till frisören

Många svenskar har inte gått till frisören på flera år, dels på grund av tidsbrist, dels för att det är rätt kostsamt. Du behöver dock inte besöka frisören särskilt ofta för att dra nytta av de fördelar frisörbesök medför. Om du inte riktigt har förstått skillnaden mellan att klippa samt färga ditt hår hemma och på en salong, gör vi det tydligare för dig nedan.

Du håller håret friskt och starkt

Det är ett välkänt faktum att om du besöker frisören regelbundet kommer ditt hår att stärkas och behålla sin naturliga glans. Det beror på att frisören ser till att klippa dina kluvna toppar efter behov, samt omhändertar ditt hår med rätt produkter.

 

En enkel googlesökning efter en yrkesskicklig frisör i Uppsala ger dig många alternativ att välja mellan, så vad väntar du på? Frisörer är trots allt hårspecialister och därför mycket bättre lämpade att fixa ditt hår för att göra det friskare samt ge dig råd om vilka produkter du kan använda för att stärka ditt hår. Men kom ihåg att ett enda frisörbesök sällan räcker för att frisören ska kunna ge dig de bästa råden. Det tar oftast några besök innan frisören lär känna ditt hår.

Du har tid att varva ned och slappna av

Många av oss lever ett stressigt liv fyllt av arbete och ansvarsområden på hemmafronten. Detta innebär att vi mycket sällan har tid att bara lyssna inåt, varva ned och slappna av, vilket är nödvändigt om vi ska undvika att gå in i väggen på grund av stress.

 

Det kan därför vara otroligt viktigt att ge dig själv tid att njuta av att någon annan tar hand om dig i form av ett frisörbesök. Även om det bara är för en klippning, ger du dig själv åtminstone en halvtimmes paus från vardagens stress. Se det som en perfekt gåva till dig själv med långsiktiga fördelar.

Det är nästan som att prata med en psykolog

Underskatta inte frisörers förmåga att föra djupa samtal. Frisörer är mycket sociala människor som oftast engagerar sig väldigt mycket i sina regelbundna kunders liv. Samtidigt har ni aldrig riktigt tiden att verkligen fördjupa er i varandras liv under besöken, vilket gör att ni hamnar i en bekantskap som kan liknas med den med en psykolog.

 

Givetvis bör du gå till en riktig psykolog om du lider av psykisk ohälsa, eftersom frisörer inte har rätt utbildning för detta. Men frisörer ger dig en mycket intim miljö medan de arbetar på ditt hår och lyssnar på dig utan att döma dig.

En boost för ditt självförtroende

Även om du såklart inte ska förlita dig på ditt utseende för att må och se bra ut, är det ingen tvekan om att en fräsch frisyr gör mycket för ditt utseende. Eftersom professionella frisörer vet vad som klär deras kunder kommer du att lämna salongen med en frisyr som passar dig alldeles perfekt. Så om du går till frisören regelbundet kan du boosta ditt självförtroende och känna dig snyggare, men glöm inte bort att stärka ditt självförtroende inifrån också! Det bör inte påverkas alltför mycket av externa faktorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.