Har du koll på svensk kultur?

Hur vet man vad som är typiskt svenskt och vad som är universellt? Hur vet man vad som är svensk kultur och vad som alla gör? Intressant nog kan det bli mer förvirrande om man bott här hela livet. Har du egentligen koll på svensk kultur? Här ska vi gå igenom några saker som anses vara en del av den svenska kulturen.

Vad anses vara svensk kultur?

Man kan kolla in nyhetssidor som www.dagens.se för att se vad för nyheter svenskar är intresserade av och vad som pågår i Sverige, men om man är van vid svenska saker kan det vara svårt att avgöra vad som är typiskt svensk. Här är några saker som är typiskt svenska enligt andra länder.

Svenskar anses vara något osociala

Det är inte i alla länder man undviker att sitta bredvid varandra i bussen (i alla fall inte innan Korona!). Vi svenskar brukar undvika varandra om vi inte känner varandra, och det är inte alls för att vara otrevliga–det är bara en vana och känns ibland som det enda respektfulla för oss.

 

Jämlikhet är viktigt för oss

Sverige är ett land som är väldigt passionerat när det gäller feminism och jämlikhet. Sorgligt nog är det inte samma i alla andra länder. Det finns fortfarande en lång väg att gå för att jämlikhet ska vara en självklarhet i stora delar av världen, men Sverige har gjort ett bra jobb och fortsätter jobba för att alla ska behandlas lika.

Vi försöker ta hand om jorden

Sverige har tagit många steg för att ta hand om jorden och vid det här laget är det något som anses vara svenskt. Vi hoppas såklart att andra länder också kommer göra lika mycket–men samtidigt är vi stolta över att vara ett av de första länderna som tar klimatförändring på allvar!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.