Detta ska du packa inför din resa

Planerar du att resa runt och upptäcka Sverige? Då ska du alltid se till att packa med dig rätt saker. Vissa saker är såklart viktigare att packa med sig än andra. Här får du några tips på vad du borde packa med dig när du ska ut och resa i detta fantastiska land.

Packa kläder för alla väder

Hygienartiklar

Om du ska ut och resa under en längre period ska du absolut inte glömma att packa med dig ordentligt med hygienartiklar. Du vill ju inte gå runt och lukta illa, eller hur? Hygienartiklar är extra viktiga under de varmaste månaderna på året, då det är då man svettar som mest. Packa alltid med dig tandborste, handdukar, tandkräm, tvål, schampo, balsam och deodorant så att du kan hålla dig ren och fräsch under hela resan.

Om du är allergisk eller har känslig hud kan det vara bra att köpa hygienprodukter som är Svanenmärkta. Neutral har en hel rad av allergivänliga produkter som är snällare mot huden. Om du är känslig kan du alltid testa några av dem. Att köpa allergivänliga produkter kan även vara bra för dig som inte är känslig. Ibland kan det vara trevligt med hygienartiklar som inte har en stark parfymdoft. Det slipper du med produkter som är godkända för allergiker. Om du vill köpa allergivänligt kan du läsa mer här.

Kläder för alla väder

Många brukar skämta om att de packar med sig onödigt mycket kläder, men det kan faktiskt vara smart att packa med sig lite mer än man egentligen behöver. Packa gärna med dig kläder som passar olika typer av väder. Vädret kan ändra sig rejält från dag till dag, så det gäller att vara väl förberedd. Ett bra tips är att packa med sig många tunna lager av kläder. Då kan man lättare anpassa sig efter väder och temperatur.

Packa även med dig lite olika typer av skor. Om du har tänkt att vandra långt behöver du några bekväma och tåliga kängor. Om du ska ut och shoppa på stan kanske du hellre vill ha på dig något lättare som till exempel ett par sneakers.

Viktigt med hygienartiklar

Annat nödvändigt

Utöver hygienartiklar och kläder finns det lite annat som kan vara nödvändigt att packa med sig. Om du har med dig elektronik behöver du såklart packa med dig laddare och strömkablar till dessa. Se även till att ha med dig en karta så att du lättare kan hitta rätt om din GPS inte skulle fungera ordentligt.

 

Om du ska resa riktigt långt kommer du att behöva äta lite på vägen. Då kan det vara trevligt att förbereda ordentligt med reskost i form av till exempel smörgåsar eller matlådor av olika slag. Kom även ihåg att packa med dig ordentligt med vatten eller annan dryck så att du kan hålla vätskenivån uppe. Att dricka ordentligt är ofta viktigare än att äta, så glöm inte vätskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.