Rätt kläder för svenskt väder

När man ska ut på olika friluftsaktiviteter ute I den svenska naturen gäller det att ha på sig rätt kläder. Vädret och temperaturen kan skilja sig enormt från norr till söder, så se alltid till att hålla koll på vädret. Här får du några tips som kan hjälpa dig att klä dig rätt för det svenska vädret.

Var alltid väl förberedd

Då vädret i Sverige kan vara ganska förrädiskt ibland, gäller det att vara väl förberedd. Det kan se riktigt soligt och fint ut, men man vet aldrig vad som väntar senare på dagen. Om man räknar med att vara ute under en längre tid, kan det vara smartast att ta med sig kläder för flera olika typer av väder.

Vid ostadigt väder kan det vara bra att ha med sig lite ombyteskläder i väskan eller i bilen. Man vet ju aldrig när vädret beslutar sig för att göra en tvärvändning.

Kläder för varmt väder

Vädret under den svenska våren och sommaren kan till och från vara ganska oberäkneligt. Ena stunden är det soligt, varmt och behagligt. Någon stund senare kan det vara riktigt regnigt och ruskigt. Det bästa sättet att tackla detta oberäkneliga väder på är att ta på sig flera tunna lager av kläder. Då kan man själv ta av eller på ett lager allt eftersom temperaturen eller vädret ändrar sig. Något som kan vara skönt att ha på sig är tights. Tights är tunna och låter dig röra dig fritt. FUSION löpartights är ett bra exempel på tights av bra kvalitet.

kvinna-tights

Luftiga skor som låter dina fötter andas är viktiga. Då slipper du fuktiga och illaluktande fötter när du kommer hem igen. Välj gärna skor som kan tåla lite regn och smuts, speciellt om du är ute på grusvägar eller ute i skogen.

Kläder för kallt väder

Försök att använda dig av lager även under hösten och vintern. Under dessa årstider kan det vara skönt med ett eller flera extralager. Du kan till exempel använda ett par FUSION tights under dina byxor för att hålla värmen bättre.
Det är alltid trevligt att ha ett bra underställ i sin garderob. Underställ hjälper dig också att hålla värmen i kallare väder. Ett underställ är nästan ett måste om du ska på semester i fjällen eller liknande.

Ta alltid på dig ett ytterlager som är både vattentätt och vindtätt. Fukt och vind är de två saker som kan kyla ner dig riktigt fort, så se alltid till att hålla dig torr och skyddad från vind.

Ta på dig tåliga kängor eller stövlar. Oavsett vad du väljer ska de kunna skydda mot kyla, fukt och snö.

Det kan även vara skönt med handskar eller vantar, speciellt om det är riktigt kallt och blåsigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.