Säkerställ att din fest blir en succé med dessa tips

Om du ska arrangera en fest finns det mycket att tänka på. Det kräver mycket av ditt psyke, så se till att du är förberedd på det innan du överhuvudtaget bestämmer dig för att ordna en fest. Men vi tycker inte att du ska låta det avskräcka dig. Din fest kan bli en riktig succé om du följer våra tips!

Planera festen i god tid för att undvika missar

Nyckeln till en lyckad fest är planering. Men det är viktigt att börja planera i god tid före festen, inte bara några dagar innan. Ju tidigare du börjar planera, desto bättre. Vad innebär det då att planera en fest? Det första du bör göra är att sammanställa en så kallad to-do-lista, som du kryssar av efter hand. Du bör till exempel planera en budget och hålla dig till den. Listan bör också innehålla en punkt för att skicka ut inbjudningar till alla gäster.

Boka catering för att säkerställa välsmakande mat

Att laga mat till alla gäster på en fest är ett otroligt tidskrävande arbete. Om du inte vill lägga ner tid och energi på detta föreslår vi att du bokar catering. Då garanteras ett välsmakande resultat. Om du bor i Stockholmsområdet föreslår vi Carotte, som erbjuder lokalproducerad catering i Stockholm av hög kvalitet. Med catering har du mer tid att fokusera på annat före och under festen.

Sammanställ den perfekta spellistan

Förutom maten är musiken som spelas på festen otroligt viktig. En bra spellista sätter stämningen för festen, så det är viktigt att du spelar musik som din målgrupp kommer att uppskatta. Det finns många fantastiska spellistor redan som du kan använda på Spotify, men om du har tid över föreslår vi att du sätter ihop den perfekta spellistan själv. Om du känner till den svenska kulturen vet du att det anses oförskämt att byta låt hela tiden vid en sammankomst, så för att undvika detta bör du ta hänsyn till så många människors musiksmak som möjligt!

Lek lekar för att hålla humöret uppe

En festlig spellista möjliggör definitivt dans och mingel, men en riktigt succé-fest bör också inkludera olika lekar. Även om ni är vuxna betyder det inte att ni inte gillar att visa er lekfulla sida ibland. Det finns gott om festlekar att leka – kubb på sommaren och frågesport på vintern är några av de mest klassiska varianterna. Men varför inte krydda festen lite? Lös en påhittat mordgåta! Eller bege er ut i stan för en tipspromenad! Om du inte kan komma på någon lek själv finns det gott om tips på internet att ta del av.

Planlägg en överraskning

Du bör definitivt planera en överraskning för dina gäster. Det behöver inte vara något galet, bara något som ingen av gästerna förväntar sig. Med en överraskning kommer gästerna att lämna festen imponerade och på gott humör eftersom de har provat eller upplevt något de inte hade förväntat sig. Det är trots allt vetenskapligt bevisat att människor älskar överraskningar, vilket beror på att de utlöser ett antal dopaminmekanismer i hjärnan som ökar vår uppmärksamhet och motivation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.