Upplev ett Sverige från förr

Älskar du historia? Fascineras du av gamla och antika föremål från svunna tider? Vem gör inte det egentligen? Sverige är ett land som är rikt på historia och historiska platser. Det finns så otroligt mycket spännande att lära om detta avlånga land. Här är några exempel på vad Sverige har att erbjuda dig som verkligen älskar historia.

De bästa historiska museerna

Sverige har ett nästan ändlöst utbud av olika museer och utställningar att erbjuda alla som törstar efter kunskap och spännande historier. Det finns ett museum för alla smaker och intressen.

Livrustkammaren är Sveriges allra äldsta museum. Museet ligger under Kungliga slottet i Stockholm, vilket gör detta museum ännu mer spännande. I Livrustkammaren kan du uppleva samlingar av allt från gamla rustningar till kungliga klädesplagg. Vad bar de svenska regenterna förr i tiden? Hur ser en riddarrustning ut? Detta och mycket mer kan du lära dig mer om under ett besök hos Livrustkammaren.

 

Om du älskar djur och natur är Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm alltid värt ett besök. Museet är Sveriges största museum och är sprängfyllt med utställningar som bland annat kan lära dig mer om djur och växter från förr.

Festivaler och evenemang

Varje år hålls det mängder av olika festivaler och evenemang med fokus på historia och det gamla Sverige. De allra flesta känner säkert till Medeltidsveckan på Gotland. Dit vallfärdar tusentals människor varje sommar för att umgås och uppleva musik, mat och aktiviteter från medeltiden. Under denna festival kan man även få uppleva tornerspel, pjäser och spelningar. Om man älskar medeltiden är detta verkligen ett måste.

naturhistoriska-museet

I Värmland kan du besöka Gammelvala, den gamla världen. Gammelvala hålls i Brunskogs Hembygdsgård varje sommar. Under en hel vecka kan du lära dig massor om gamla hantverksmetoder och om hur livet fungerade förr i tiden. Du kan till exempel se hur man färgar garn med växter, kardar och spinner ull eller kärnar smör. Ingen dag är den andra lik under Gammelvala. Den ena dagen är barnen i fokus. Nästa dag står gamla bilar i rampljuset. Gammelvala är en fantastisk upplevelse för alla som uppskattar en bra bit svensk historia.

Historiska platser

Det finns många vackra historiska platser i landet. Platser som väcker tankar och funderingar. Platser där du kan prata med andra om allt från aktie tips och aktieinspiration till gamla historiska slag.

 

Visby är en av Sveriges rikaste städer när det kommer till just historia. I Visby upptäcker du något nytt runt varje hörn.

 

Västerås är en annan historisk stad som har mycket att erbjuda. Västerås är Sveriges äldsta stad. Det kan man märka på många av de gamla byggnaderna som fortfarande står kvar efter så många år.

 

Gamla stan i Stockholm är en riktig historisk klassiker som man bara inte får missa. I denna del av Stockholm finns det mycket att upptäcka. Gå längs med de trånga gatorna, unna dig något gott i ett mysigt café eller bara beundra de gamla byggnaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.